Neljale
Tarvis läheb:
8–12 kvaliteetset toorvorsti
6–8 küüslauguküünt
3 väikest sibulat
3 sl õli
500 g kirsstomateid
5 sl palsamiäädikat
peotäis värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Koori küüslauguküüned ning suru noaga lamedaks. Koori sibulad, lõika neljaks kuni kuueks sektoriks.
Pane vorstid suurele ahjupannile, nirista peale õli. Lisa küüslauguküüned, sibulasektorid ning maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega hoolega läbi, nii et kõik vorstid oleksid õliga kaetud ning sibul-küüslauk ühtlaselt jaotunud.
Küpseta 175-kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni vorstid pruunistuma hakkavad.
Võta ahjupann välja, pista kirsstomatid vorstide vahele ning nirista peale palsamiäädikas. Sega läbi.
Pane veel 15 minutiks ahju, kuni kirsstomatid on pehmed ja vorstid läbi küpsenud.
Rebi basiilikulehed väiksemateks tükkideks ning puista valmis roale.
Kõrvale paku krõbeda koorega nisuleiba, mille abil sööjad saavad küüslaugu, basiiliku, tomati ja palsamiäädikaga maitsestatud isuäratavad pannimahlad hästi kätte.
Nipp: Kui tomatid on hapukad, siis lisa koos palsamiäädikaga ka teelusikatäis suhkrut.