Jõhvikad karamellikastmega

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Tõeline magushapu kooslus, pigem meeldib täiskasvanuile. Soovi korral võid juurde pakkuda vahukoort või vanillijäätist. 

Külmutatud jõhvikaid

Karamellikastme valmistamiseks:

2 dl heledat siirupit (nt Dansukker)
2 dl vahukoort
pool vanillikauna

 

Kalla karamellikastme jaoks mõeldud siirup ja rõõsk koor potti. Lisa pikuti poolitatud vanillikaun. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 30–40 minutit, kuni segu pakseneb ja muutub kuldseks.

Võta pott tulelt, nopi vanillikaun välja ja kaabi seemned potti tagasi. Sega. 

Serveerimiseks tõsta poolkülmunud või sulatatud jõhvikad klaasi sisse, kalla peale karamellikastet. Serveeri. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid