Lõhe-valgehallitusjuustupirukas
Põhi:
2 keedetut kartulit
75 g võid
3 dl täisterajahu
0,5 dl külma vett
Täidis:
1 sibul
tilk õli
100 g spinatit
jahvatatud musta pipart
100 g Brie juustu
15 g värskelt soolatud lõhet
2 dl kohvikoort
1 muna
2 tl sidrunimahla
Riivi keedetud külmad kartulid. Näpi toasoe või, kartulid ja jahu puruseks seguks, lisa külm vesi ja sega tainaks.
Vajuta tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja servadele. Tõsta täidise tegemise ajaks külma.
Haki sibul ja kuumuta pannil tilga õliga. Lisa spinat ja hauta nõrgal kuumusel 5-10 minutit. Maitsesta musta pipraga ja kalla pirukapõhjale.
Lõika juust ja lõhe viiludeks ja lao sektorina spinatile. Sega koor, muna ja sidrunimahl, maitsesta vajadusel ning vala täidisele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.
Sinihallitusjuustu-pirnipirukas
Põhi:
125 g võid
3 dl nisujahu
½ dl külma vett
Täidis:
3 pirni
150 g sinihallitusjuustu
2 dl kohvikoort
1 muna
Näpi rasv ja jahu segamini, lisa vesi ja sega kiiresti.
Vajuta tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele.
Lõika pirnid sektoriteks, eemalda süda. Lao pirnisektorid pirukapõhjale, murenda peale sinihallitusjuust.
Sega kokku koor ja muna. Soola pole vaja lisada, sest juust on soolane. Kalla koore-munasegu pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.