Üks selliseid retsepte on kindlasti lihtsalt valmiv kana-fetapirukas, kirsstomatite ja suvikõrvitsaga. Teele soovitab meeles pidada, et mida värvilisem on toit, seda tervislikum see ka on, sest kõik värvid omavad meie organismile erinevat kasulikku mõju. „Selles retseptis on lisaks erinevatele värvidele üheskoos veel ehedad ja puhtad maitsed ning kvaliteetne tooraine,“ ütleb ta.
Kana-fetapirukas, kirsstomatite ja suvikõrvitsaga
Kuuele kuni kaheksale
300 g eestimaine broilerifileed
1 väike punane sibul
100 g suvikõrvitsat
1 väike punane paprika või 0,5 suuremat
100 g kirsstomateid (soovi korral mõned ka valmis piruka kaunistamiseks)
80 g kivideta oliive
150 g fetajuustu
2 sl hapukoort
2 sl oliiviõli
1 küüslauguküüs
500 g pärmi-lehttainast, sulatatud
1 sl punast veiniäädikat (võid kasutada ka valget veiniäädikat või sidrunimahla)
1 sl värsket punet (või 0,5 tl kuivatatud punet) + mõned lehed kaunistamiseks
Viiluta sibul ja sega äädika ning näpuotsatäie soolaga. Poolita tomatid ja tükelda suvikõrvits ning paprika. Lõika kana u 2 cm läbimõõduga kuubikuteks ja pruunista 1 sl õliga kergelt kuumal pannil, sega kokku köögiviljadega, lisa sibul koos vedelikuga ning oliivid ja maitsesta kergelt soola, pipra ja punega.
Rulli lehttainas veidi laiemaks (u 30x35 cm ), et see mahutuks paremini küpsetusplaadile. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja tõsta sellele lehttainas. Tõmba terava noa abil tainale paari sentimeetri laiune raam, aga nii et nuga tainast täielikult ei läbistaks.
Torgi tainapõhja keskmine osa kahvliga auguliseks ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit, kuni see on kergelt jumekas. Sega pool fetakogusest, hapukoore, õli ja riivitud või küüslaugupressi abil pressitud küüslauguküünega ning määri lehttainapõhjale. Segu peaks jääma pehme toorjuustu moodi konsistentsiga – vajadusel lisa veel veidi hapukoort.
Tõsta peale kana-köögiviljasegu ja lisa ülejäänud feta kas kuubikutena või pudista see lihtsalt pirukale. Küpseta 180-kraadises ahjus u 20 minutit, või kuni kuldpruun. Soovi korral võid tainaääred enne ahju pistmist lahti klopitud munaga määrida – nii saad sellele veel parema jume.
Puista pirukale värsket punet ja soovi korral lisa veel veidi värskeid poolitatud kirstomateid.
Järele jäänud munasegu võid ära kasutada näiteks järgmise hommiku omleti sees ning kui järele jääb ka paprikat, kasuta seal ära seegi.