Kardemoni-sõstrakook

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Kardemon sobib imehästi punasesõstrakoogi maitsestamiseks. Kui soovid kooki serveerida pidulikumal puhul, siis kata see näiteks toorjuustuglasuuriga. Meile meeldis see kook niisama, koos koduse marjajäätisega.

u 20–24 koogiruutu

150 g sulatatud võid

0,5 dl piima
3 suurt muna
200–250 g suhkrut
275 g nisujahu (u 4,5 dl)
1 sl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl purustatud kardemoni 

0,25 tl soola
4–5 dl puhastatud punaseid sõstraid


Kuumuta ahi 175 kraadini.

Klopi munad suhkruga paksuks, heledaks ja kohevaks vahuks.

Sega kuivained omavahel. Sega sulavõi piimaga. Lisa kuivained ja või-piimasegu munavahu hulka ning sega tasakesi ühtlaseks.

Vooderda 25 x 35 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning tõsta koogitainas vormi. Puista puhastatud sõstrad ühtlase kihina koogi peale.

Küpseta eelkuumutatud ahju keskel 25–30 minutit, kuni kook on helepruun ning kenasti läbi küpsenud. Lase veidike või täielikult jahtuda, siis lõika ruutudeks.

NB! Kooki võib ka sügavkülmutada.

Sarnased artiklid