Kartulipüreesupp, mille teeb eriliseks sellele lisatud suitsukala

kodus.ee
Suitsukalasupp kuuele. | Juta Kübarsepp

Lihtsale kartulipüreesupile annab suitsukala lisamine põneva meki. Fotol olev supp valmis kuumsuitsuräimest, ent sobivad ka heik, tursk, makrell ehk skumbria jm.

Tarvis läheb:

1 liiter kalapuljongit

4 suurt kartulit

1 suur sibul või 1 porru heledam osa

2 dl kohvikoort või 100 g sulatatud juustu (Epiima sulatud juust)

200 g puhastatud kuumsuitsukala

soola, pipart, sidrunimahla, tilli

 

Tee nii:

Koori kartulid, lõika tükkideks. Tükelda porru või sibul. Pane mõlemad kalapuljongisse ja keeda pehmeks. Tõsta pott tulelt, lase veidi jahtuda, siis püreesta kiiresti ühtlaseks.

Sega juurde rõõsk koor või sulatatud juust. Lisa tükeldatud suitsukala, timmi maitse soola, pipra, sidrunimahla ja tilliga sobivaks.

Retsept: Pille Petersoo, nami-nami

 

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid