3½ dl täistera nisujahu
3½ dl nisujahu
1 tl kuivpärmi
2 tl soola
4 dl vett
2 dl hakitud karulauku
3 liitri suurune malmpada
Sega kokku jahud ja kuivad ained. Lisa 42-kraadine vesi. Sega kõik ühtlaseks, kuid ära üldse sõtku. Kata kauss rätiku või toidukilega ja jäta toatemperatuurile 12-ks tunniks kerkima.
Kalla tainas jahuga ülepuistatud küpsetuspaberile. Tainas on kerkides muutunud väga pehmeks. Puista hakitud karulauk tainale ja vormi ümmargune päts, tõstes jahuste kätega äärtest tainast leiva peale. Kata päts rätikuga ja lase veel pool tundi kerkida.
Pane malmpada külma ahju ja kuumuta ahi 225-kraadini. Kummuta leivapäts küpsetuspaberilt kuuma patta ja küpseta leiba 15 minutit. Tõsta küps leib potist välja ja pane restile jahtuma.