Tordi biskviitpõhi:
6 muna
130 grammi mett
70 grammi fariinisuhkrut
70 grammi nisujahu
100 grammi kamajahu
15 grammi küpsetuspulbrit
200 grammi hakitud ja röstitud metsapähklit
Vahusta muna mee ja fariinisuhkruga tugevaks vahuks. Sõelu jahu läbi ja lisa see koos hakitud pähklitega ettevaatlikult, kuid korralikult segades vahustatud munamassile. Küpseta biskviitpõhi 26-sentimeetrise läbimõõduga vormis lähtudes oma koduahjust ja kogemustest.
Täidis:
300 grammi rabarberit (võib olla sügavkülmast võetud)
100 grammi mett
100 milliliitrit Vana Tallinna likööri
3-4 kaneelipulka
Keeda vaiksel tulel täidise koostisosadest ühtlane moos, seejärel eemalda kaneelipulgad ja pane täidis jahtuma.
Kreemid:
600 grammi vahukoort
200 grammi kodujuustu
100 grammi hapukoort
70 grammi suhkrut
maitseks Vana Tallinna likööri või analoogset alkoholivaba aroomi
Esimese kreemi jaoks vahusta 300 grammi vahukoort suhkruga võimalikult tugevaks vahuks. Lisa vahule segades juurde hapukoor ja kodujuust.
Seejärel vahusta eraldi kaussi ülejäänud vahukoor ja lisa sellele ettevaatlikult likööri või endale meelepärast aroomi nii palju, et kreem ei muutuks vedelaks. Võid kasutada pisut želatiini või vahukoorestabilisaatoreid, mis tagavad selle, et kreem tordilt plehku ei pane.
Vahekihid:
150 grammi tumedat rukkileiba
200 grammi enda maitse järgi toormoosi või värskeid marju
Lõika biskviit kaheks võrdseks kettaks. Aseta üks ketas tordi põhjaks, sellele jaota täidis. Haki rukkileib väikesteks kuubikuteks ja puista ühtlaselt täidisele. Seejärel kata leivapuru kodujuustu kreemiga ning aseta sinna peale teine biskviidipõhi. Tilguta soovi korral biskviidile veel pisut Vana Tallinna likööri ja määri peale kodune toormoos. Võid kasutada ka värskeid marju kui neid juhtub olema. Kata tort vahukoorekreemiga ja pane ööseks külmikusse tahenema.
Kaunistused:
Kuivatatud rukkililleõied
Pohlad
Metsapähklid
Šokolaadipulgad või - laastud
Kasuta koogi kaunistamiseks loovust ja käepäraseid materjale, pidupäeva tort ei peagi olema igas kodus ühte nägu.