Kihiline jõuludessert
Neljale
200 g tükkideks lõigatud šokolaadikeeksi, mida on 8 minutit kuivatatud 180kraadises ahjus.
MOOS
160 g külmutatud pohli
4 cl likööri Vana Tallinn
50 g moosisuhkrut
1 kaneelipulk, 1 tähtaniis, 4 vürtsitera, 2 nelki
Lase Vana Tallinn ja vürtsid potis keema, lisa marjad ja moosisuhkur.
Keeda veel 5 minutit, jahuta.
KREEM
100 g mascarpone’t
400 g vahukoort
40 g suhkrut
0,5g kardemoni
50 g tumedat riivitud šokolaadi
50 g röstitud mandlilaaste
granaatõuna kaunistuseks
Vahusta mascarpone, suhkur, kardemon ja vahukoor nuimikseriga.
Tõsta kreem kondiitrikottidesse.
Serveeri magustoitu glögiklaasis: põhja pane kreem, siis keeks, moos ja mandlilaastud. Lisa veel samasugune kiht.
Kõige peale pane vahukoor ja riivitud šokolaad, kaunista granaatõunaga.