Kolm põhjust, miks peaksid ketšupist loobuma

kodus.ee
Ketšupipudel. | Shutterstock

Ketšup on kõikjal - praktiliselt igas söögikohas seda leidub ja paljud kasutavad võimalust, et toidule seda lisada. Ent parem ja tervislikum oleks sellest loobuda - selleks on kolm head põhjust.

1. Liiga palju suhkrut

Ühes tavalises ketšupis leidub 22,8 grammi suhkrut 100 grammi kohta - peaaegu supilusikatäis! Kas tahad tõesti igal söögikorral seda tarvitada?

2.  Liiga palju soola

Tihti ei pane me tähelegi, kui palju tegelikult erinevad valmistoiduained soola sisaldavad - harilikus 400 ml Heinzi tomatiketšupis leidub näiteks 1,8 grammi soola 100 grammi kohta. Organism vajab aga ainult 5 grammi soola (see on triiki teelusikatäis) päevas, ületarbimine võib kaasa tuua südame-veresoonkonna haiguste riski.

3. Tapab kõik muud maitsed

Kui roale lisada ketšupit, on see põhimõtteliselt toidu surm - selle intensiivne mekk tapab kõik muud maitsed. Seepärast oleks kasulik seda pigem vältida - väga edukalt saab selle asendada näiteks kodus tehtud tomatikastmega, kuhu pole segatud lisaaineid, või värskete tomatitega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid