1. Liiga palju suhkrut
Ühes tavalises ketšupis leidub 22,8 grammi suhkrut 100 grammi kohta - peaaegu supilusikatäis! Kas tahad tõesti igal söögikorral seda tarvitada?
2. Liiga palju soola
Tihti ei pane me tähelegi, kui palju tegelikult erinevad valmistoiduained soola sisaldavad - harilikus 400 ml Heinzi tomatiketšupis leidub näiteks 1,8 grammi soola 100 grammi kohta. Organism vajab aga ainult 5 grammi soola (see on triiki teelusikatäis) päevas, ületarbimine võib kaasa tuua südame-veresoonkonna haiguste riski.
3. Tapab kõik muud maitsed
Kui roale lisada ketšupit, on see põhimõtteliselt toidu surm - selle intensiivne mekk tapab kõik muud maitsed. Seepärast oleks kasulik seda pigem vältida - väga edukalt saab selle asendada näiteks kodus tehtud tomatikastmega, kuhu pole segatud lisaaineid, või värskete tomatitega.