Küpsise-toorjuustukook
10 tk
Valmistusaeg 20 minutit + järgmise päevani külmkapis
Põhi:
225 g digestiivküpsiseid
80 g võid
Täidis:
300 g maitsestamata toorjuustu
150 g mascarpone’t
1,5 dl tuhksuhkrut
1,5 dl vahukoort
1 pakk (175–180 g) täidisega küpsiseid (nt Mesikäpp Dops, Oreo vms)
Peale:
5–10 täidisega küpsist
100 g šokolaaditrühvleid
Purusta digestiivküpsised. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Aseta lahtikäiva koogivormi äär tordialusele. Tõsta küpsisepuru põhja ning suru tihedalt kokku, nt pudrunuiaga. Pane see täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Mikserda toorjuust, mascarpone ja sõelutud tuhksuhkur kausis ühtlaseks. Vahusta koor ning sega juustusegusse. Sega hulka jämedalt purustatud küpsised. Tõsta vormi ja silu pealt.
Pane järgmise päevani külmkappi. Kaunista küpsiste ja šokolaaditrühvlitega.