Neljale-viiele
Tarvis läheb:
pool pätsi tahket saia
2,5 dl piima
1 dl vahukoort
3 muna
1,5 dl kõrvitsapüreed
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
Puistesegu
50 g toasooja võid
0,5 dl tumedat suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl hakitud pekanipähkleid
0,5 tl kaneeli
Kõrvitsapüree
1 kg puhastatud ja kooritud kõrvitsakuubikuid
1 dl vett
Valmista kõigepealt kõrvitsapüree.
Mõõda koostisosad potti ja aja keema.
Hauta madalal kuumusel 20–30 minutit või kuni kõrvitsatükid on pehmed. Sega aeg-ajalt hautamise ajal.
Püreesta segu nuimikseriga. Jahuta ja säilita külmkapis või koguni sügavkülmas – sellisel juhul võid valmistada suurema koguse.
Krõbediku valmistamiseks lõika sai kuubikuteks ja pane need võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi.
Klopi munad lahti, lisa piim, koor ja kõrvitsapüree, suhkur ja maitseained, sega ühtlaseks ning kalla segu ahjuvormi saiakuubikute peale.
Näpi puistesegu ained kausis puruks ja riputa kõige peale.
Küpseta 180-kraadises ahjus u 45 minutit, kuni puru on kuldpruun ja kenasti krõbe.
Naudi ahjusoojalt koos vanillijäätisega või külma vahukoorega.
Suurepärase õunakrõbediku retsepti leiad SIIT.
Allikas: Kodu&Aed