Kõrvitsakrõbedik

kodus.ee
Kõrvitsakrõbedik. | Shutterstock

Lihtne, kuid hõrk järelroog. Äsja ahjust tulnud kõrvitsakrõbedik serveerituna koos vanillijäätisega viib keele alla.

Neljale-viiele

Tarvis läheb:

pool pätsi tahket saia
2,5 dl piima
1 dl vahukoort
3 muna
1,5 dl kõrvitsapüreed
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni

Puistesegu

50 g toasooja võid
0,5 dl tumedat suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl hakitud pekanipähkleid
0,5 tl kaneeli

Kõrvitsapüree

1 kg puhastatud ja kooritud kõrvitsakuubikuid
1 dl vett

 

Valmista kõigepealt kõrvitsapüree.

Mõõda koostisosad potti ja aja keema.

Hauta madalal kuumusel 20–30 minutit või kuni kõrvitsatükid on pehmed. Sega aeg-ajalt hautamise ajal.

Püreesta segu nuimikseriga. Jahuta ja säilita külmkapis või koguni sügavkülmas – sellisel juhul võid valmistada suurema koguse.

Krõbediku valmistamiseks lõika sai kuubikuteks ja pane need võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi.

Klopi munad lahti, lisa piim, koor ja kõrvitsapüree, suhkur ja maitseained, sega ühtlaseks ning kalla segu ahjuvormi saiakuubikute peale.

Näpi puistesegu ained kausis puruks ja riputa kõige peale.

Küpseta 180-kraadises ahjus u 45 minutit, kuni puru on kuldpruun ja kenasti krõbe.

Naudi ahjusoojalt koos vanillijäätisega või külma vahukoorega.
 

Suurepärase õunakrõbediku retsepti leiad SIIT.

Allikas: Kodu&Aed

Sarnased artiklid