Hernesupp grillitud kammkarpidega
1 sibul
1 suur küüs küüslauku
2 kartulit
1 l köögiviljapuljongit
500 g külmutatud herneid
1 kimp münti (pane mõni vars kõrvale kaunistuseks)
2 rooma salati pead
soola, pipart
6 kammkarpi
võid grillimiseks
Koori sibul ja küüslauk. Koori kartulid. Lõika kõik suurteks tükkideks ja pane koos köögiviljapuljongiga potti keema.
Kui supp on 20 min keenud, lisa herned, lase keema tõusta ja keeda veel 8-10 min.
Haki münt ja rooma salat tükkideks ning lisa supile. Sega sauseguriga ühtlaseks, kuid ära püreeri liiga peeneks. Maitsesta soola ja pipraga.
Sulata või grill- või tavalisel pannil. Grilli või prae kammkarpe mõlemalt poolt u 1 min (mitte kauem!).
Jaga supp kaussidesse, tõsta peale grillitud kammkarbid ja kaunista mündioksakesega.
4 põneva maitsega vastlakuklite retsepti leiad siit.