MAGUS VAHEPALA | KÖÖK Immuunsust turgutav kurkumipiim

Nipiraamat
Kristi Rebane

Kurkumit ehk kollajuurt teatakse eelkõige kui maitsekat vürtsi, ilma milleta me paljusid pajaroogi ja karrisid ette ei kujuta. Lisaks soolaste toitude maitsestamisele saab samast taimest valmistada ka imehead ja seest soojendavat jooki, mida kutsutakse ka kuldseks piimaks. 

Haara termosega kaasa!

Võta jook lisaks kodus mekkimisele ka termosega kaasa, kui kontorisse või pikemale jalutustiirule lähed.

 

Taimse joogi jaoks ...

... kasuta piima asemel meelepärast, näiteks kaera- või sojajooki, ja mee asemel agaavi-, datli- või vahtrasiirupit.

Kui kasutad täispiima asemel tavalist piima või taimset jooki, lisa iga tassi kohta ka pool teelusikatäit kookosõli. Rasvad aitavad kasulikel ainetel paremini imenduda, muutes joogi palju tõhusamaks.

 

Retseptist saad kaks suurt tassitäit jooki

Aega läheb 10 minutit

Vaja läheb:

6 dl täispiima

1 tl jahvatatud kurkumit

1 tl jahvatatud ingverit

1 tl jahvatatud kaneeli + serveerimiseks

3 kardemonikupart

3 pipratera

0,5 tl kookosõli

soovi korral 1–2 tl mett

 

Valmista jooki nii:

1. Kuumuta piim vürtsidega aeglaselt keemiseni ja keeda madalal tulel mõni minut.

2. Võta tulelt, lisa soovi korral magusaine, kurna läbi teesõela ja serveeri kaneeliga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid