Eesti köögi klassika – suussulav piimakissell ja hõrk mannavaht. Magustoidud valmivad kiirelt ja lihtsalt.
Toidublogija Jaanika Anton on kokku pannud nostalgiliste magustoitude retseptid.
Taevalik roosamanna vanaema retseptisalvest
Vaja läheb:
250 ml sõstramahla või muud naturaalset mahla
750 ml vett
maitse järgi suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1,5 dl mannat
meelepärases koguses täispiima
Valmistamine:
Kuumuta potis mahl, vesi ja suhkur keemiseni, nirista vispeldades sisse manna ja keeda madalal kuumusel 15 minutit.Lase veidi jahtuda ja mikserda segu seejärel vahule. Maitsesta vanillisuhkruga ja serveeri koos külma maapiimaga.
Piimakissell lapsepõlvest
Vaja läheb:
1 l 3,8-4,2% täispiima
5-6 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 sl kartulitärklist
serveerimiseks marju või meelepärast moosi
Valmistamine:
Sega potis piim, suhkur ja vanillisuhkur ning kuumuta keemiseni. Lisa segule 0,5 dl veega segatud tärklist, kuumuta segades keemiseni ning tõsta siis tulelt.
Jaga kissell magustoidukaussidesse, puista peale suhkrut ja serveeri marjade või moosiga.