Nisuvaba rukkirull

kodus.ee
Rukkirull | Juta Kübarsepp

Rukki- ja kartulijahust rullbiskviit sobib hästi ka neile, kes nisujahu ei talu. Kui soovid, võid kergelt soolaka kodujuustu asemel panna kreemi sisse tavalist kohupiima.

Biskviit:

4 suurt muna

100 g suhkrut

60 g rukkipüüli (1 dl)

55 g kartulitärklist (1 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

200 g kodujuustu

2–3 dl 35% vahukoort

1 sl suhkrut

1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut

Serveerimiseks:

kasuta moosi või näiteks Schwartau vaarika dessertkastet.

Tee nii:

Vahusta munad suhkruga, sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Sega ettevaatlikult.

Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Küpseta 225° ahju keskosas 7–10 minutit.

Kummuta kergelt suhkruga ülepuistatud puhtale küpsetuspaberilehele ja keera ettevaatlikult kergelt rulli. Lase jahtuda.

Täidise jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, sega juurde kodujuust ja maitsesta vanilliga.

Keera jahtunud biskviitpõhi lahti, eemalda pealmine küpsetuspaber. Määri peale kodujuustusegu (osa jäta serveerimiseks). Keera rullbiskviit küpsetuspaberi abil rulli. Lase soovi korral paar tundi jahedas taheneda, „õmblus” allpool.

Serveerimiseks lõika rullbiskviit paksudeks viiludeks ja aseta taldrikule. Kõrvale tõsta moosi, marju või dessertkastet ning kodujuustukreemi.

Retsepti autor Pille Petersoo

 

Sarnased artiklid