Canard à l'orange
Terve part (parim jahutatud aga võib ka olla külmutatud) 1tk
Peensool 1tl
Jahvatatud koriandriseemned 1tl
Jahvatatud köömned 1/2tl
Jahvatatud mustpipar 1/2tl
Kuumuta ahi 225-kraadini. Sega maitseained omavahel ja hõõru parti sellega seest ja väljast.
Apelsin (suurem) 1tk
Värske tüümian 4-5 vart
Petersell 2-3 vart
Sibul (hea, kui oleks šallot) 75 g
Lõika apelsin ja sibul sektoriteks ja aseta koos ürtidega pardikõhtu.
Kuiv valge vein 200 ml
Kanapuljong 200 ml
Juurseller 300 g
Porgand 300 g
Õli 50 ml
Koori köögiviljad ja lõika 1,5x1,5 sentimeetrised kangid ning sega õliga. Aseta ahjuvormile. Pane peale part kõht ülesspoole ja küpseta 3 min. Alanda ahju temperatuuri 175-kraadini ja lisa vedelikud. Küpseta veel 1tund ja 15 minutit.
Pane ahi grilli peale ja küpseta kuni part on kuldpruun (umbes 3 min). Aseta part serveerimisalusele ja lase rahuneda 15 min.
Kaste
Demerara suhkur 75 g
Apelsinimahl 75 g
Apelsin 2 tk
Valgeveiniäädikas 2 spl
Või 50 g
Maisitärklis 1 spl
Sool
Pese apelsinid ja koori koorimisnoaga 4-5 kooreriba ilma valge osata. Lõika need võimalikult peenikesteks ribateks. Lõika apelsinidel ära valge osa ja lõika ettevaatlikult membraanide vahelt välja apelsinifileed.
Pane paksu põhjaga poti põhja suhkur, valgeveiniäädikas ja apelsinimahl ja keeda kuni segu on vähenenud ½ korda. Vala juurde pardi pannile jäänud vedelik, koori rasv. Lisa juurde või ja vähese veega segatud tärklis samal ajal segades. Kui kaste on paksenenud, lisa juurde apelsini koor ning maitsesta soolaga.
Serveeri part kastme, apelsin fileede ja köögiviljadega.