2 sl võid
250 g ribadeks lõigatud kana rinna- või kintsufileed
1½ tl köömneid
1 hakitud sibul
200 g risotoriisi
sorts kuiva valget veini
8 dl kuuma kanapuljongit
200 g riivitud keedupeeti
peotäis riivitud parmesani
soola ja musta pipart
Pane potti lusikatäis võid ja hakitud sibul ning hauta tasasel tulel 5 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema. Lisa riis ja sega mõni minut. Vala juurde vein ja kuumuta minut aega, riisi segades.
Nüüd lisa jaokaupa kuum kanapuljong, iga puljongisortsu järel riisi korralikult segades. Kui suur osa puljongist on potis/pannil, lisa peet ja ½ tl köömneid. Maitsesta vajadusel soola-pipraga. Kuumuta läbi ja jätka puljongi lisamist ja riisi kuumutamist, kuni riis on al dente. Õige risoto peab olema üsna pehme, nii et kui vaja, lisa veel veidi puljongit.
Samal ajal kuumuta praepannil veel lusikatäis võid, lisa kanaribad ja 1 tl köömneid ning prae mõõdukal tulel aeg-ajalt segades mõni minut, kuni ribad on kuldsed.
Serveerimiseks sega osa riivitud parmesanist risoto hulka, tõsta risoto taldrikule, peale pane praetud kanatükid ja ülejäänud riivjuust. Serveeri kohe.