Mandariini-hapukoorekook
10 tk
Valmistusaeg 20 minutit + 50–60 minutit ahjus + 1 tund külmkapis
Põhi
3 dl nisujahu
1 dl suhkrut
100 g võid + vormi määrimiseks
1 muna
2 tl vanillisuhkrut
1 väikese sidruni koor
1–2 sl külma vett, kui vaja
Täidis
0,5 dl apelsinimarmelaadi
4 mandariini
2 dl hapukoort
1,5 dl suhkrut
3 muna
1 dl vahukoort
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Sega jahu ja suhkur, lisa hulka külm tükeldatud või ning haki-hõõru puruks. Lisa ülejäänud põhja ained ja sega ühtlaseks. Kui tainas on liiga kuiv, lisa veidi külma vett.
Kata lahtikäiv ø 22 cm koogivorm küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga. Suru tainas vormi põhja ning paari sentimeetri kõrguselt ka äärtele.
Kui marmelaad on liiga paks, lisa sorts sooja vett, nii et see muutuks määritavaks. Määri põhjale. Koori mandariinid ja eralda sektoriteks. Jäta mõned kaunistamiseks, ülejäänud lao põhjale.
Klopi või mikserda hapukoor, suhkur ja munad ühtlaseks. Vahusta koor ja sega täidise hulka. Vala tainas vormi. Tõsta ahju ning küpseta 55–60 minutit, kuni täidis on äärtest tahe. Keskelt võib täidis jääda veidi pehmem, kuid mitte vedel.
Võta ahjust ja lase jahtuda. Võta vormist ning pane vähemalt tunniks külmkappi. Kaunista mandariinidega ja puista peale tuhksuhkrut.