Pühadejärgne taaskasutus. Mandariini-hapukoorekook

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Tihtipeale kipume pühadeajaks kuhjama koju head-paremat söögikraami, mida kõike ära ei jõua süüa või millest lõpuks ära tüdineme. Siis tasub otsida retsepte, milles neid ülejääke ära kasutada. Kauemaks seisma jäänud mandariinidest saab küpsetada pehme ja mahlase koogi.

Mandariini-hapukoorekook

10 tk

Valmistusaeg 20 minutit + 50–60 minutit ahjus + 1 tund külmkapis

Põhi

3 dl nisujahu

1 dl suhkrut

100 g võid + vormi määrimiseks

1 muna

2 tl vanillisuhkrut

1 väikese sidruni koor

1–2 sl külma vett, kui vaja

Täidis
0,5 dl apelsinimarmelaadi

4 mandariini

2 dl hapukoort

1,5 dl suhkrut

3 muna

1 dl vahukoort

 

Kuumuta ahi 175 kraadini. 

Sega jahu ja suhkur, lisa hulka külm tükeldatud või ning haki-hõõru puruks. Lisa ülejäänud põhja ained ja sega ühtlaseks. Kui tainas on liiga kuiv, lisa veidi külma vett.

Kata lahtikäiv ø 22 cm koogivorm küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga. Suru tainas vormi põhja ning paari sentimeetri kõrguselt ka äärtele.

Kui marmelaad on liiga paks, lisa sorts sooja vett, nii et see muutuks määritavaks. Määri põhjale. Koori mandariinid ja eralda sektoriteks. Jäta mõned kaunistamiseks, ülejäänud lao põhjale.

Klopi või mikserda hapukoor, suhkur ja munad ühtlaseks. Vahusta koor ja sega täidise hulka. Vala tainas vormi. Tõsta ahju ning küpseta 55–60 minutit, kuni täidis on äärtest tahe. Keskelt võib täidis jääda veidi pehmem, kuid mitte vedel.

Võta ahjust ja lase jahtuda. Võta vormist ning pane vähemalt tunniks külmkappi. Kaunista mandariinidega ja puista peale tuhksuhkrut.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid