Meie poelettidele on ilmunud võiga valmistatud pehmed sarvesaiad, prantsusepäraselt croissant’id. Sarvesaiu võib süüa niisama, ent rikkalikuma hommikusöögi tarbeks võid neid erineval moel täita. Kasuta kas tavalisi või täistera-croissant’e. Retseptide kogused on antud kahe sööja jaoks – kui teid on rohkem, siis võta komponente kahe- või kolmekordselt.
Sarvesaiad singi, juustu ja tomatiga
2 värsket sarvesaia
2 väiksemat tomatit
2 singiviilu
2 juustuviilu
Kuumuta ahi 180° C.
Lõika sarvesaiad peaaegu pooleks, täida saadud tasku tomati-, singi- ja juustuviiluga.
Aseta ahjuplaadile ning küpseta 180° ahjus u 5 min, kuni juust on sulanud ja sarvesai soe.
Sarvesaiad munahüübe ning suitsulõhega
4 muna
25 g võid
2 sl rõõska koort (nt 35%)
soola ja musta pipart
2 sarvesaia
100–200 g külm- või kuumsuitsulõhet
Valmista esmalt munahüüve: löö munad külmale omletipannile katki, lisa või, tõsta pann üsna madalale kuumusele ning kuumuta aeg-ajalt segades. Paari minuti pärast hakkavad munad hüübima ning peaksid olema pehmed, kreemjad ja veidi tükilised (kui munad hüübivad liiga kiiresti, siis alanda kuumust või tõsta pann aeg-ajalt tulelt).
Kui munad on peaaegu hüübinud, siis tõsta pann tulelt, sega juurde rõõsk koor ning maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral sega juurde hakitud murulauku.
Lõika sarvesaiad peaaegu pooleks. Aseta saadud taskusse esmalt suitsulõhe (kui kasutad külmsuitsulõhet, siis lõika see õhukesteks viiludeks, kuumsuitsulõhe murra väiksemateks tükkideks) ja siis korralik portsjon munahüüvet.
Sarvesaiad maasikate ja valgehallitusjuustuga
2 sarvesaia
100 g Brie juustu
peotäis maasikaid
veidi head palsamiäädikat
tuhksuhkrut
Lõika sarvesaiad poolenisti lahti, täida saadud tasku juustuviilude ja poolitatud maasikatega. Tilguta marjadele palsamiäädikat.
Sõelu täidetud saiale veidi tuhksuhkrut.
Sarvesaiad banaani, šokolaadi ja mandlitega
2 sarvesaia
1 suur banaan
peotäis hakitud tumedat või piimašokolaadi
paar lusikatäit mandlilaaste
Lõika sarvesaiad poolenisti lahti. Poeta saadud taskusse veidi šokolaadi ja mandlilaaste, siis kata banaaniviiludega. Sarvesaia peale võid samuti panna veidi šokolaadi ja mandleid.
Aseta ahjuplaadile ning küpseta 180° ahjus u 5 min, kuni šokolaad on sulanud ja sarvesai soe. Serveeri kohe.