150 g toasooja võid
75 g peeneteralist suhkrut
150 g sõelutud nisujahu
70 g peenikest mannat või riisijahu
näpuotsaga soola
Esmalt hõõru või kausis puulusikaga pehmeks. Lisa suhkur, sõelu juurde jahu, manna ja sool. Sega puulusikaga ühtlaseks, lõpus sõtku käte abil täiesti ühtlaseks.
Rulli tainas kergelt jahusel laual paksuks 20 cm läbimõõduga kettaks ning tõsta see 20 cm läbimõõdu ja 3 cm sügavusega lahtikäiva pirukavormi põhjale. Suru tainas tugevasti vormi vastu. Torka kahvliga üleni auguliseks – muidu liivatainapõhi kerkib küpsemisel.
Küpseta 60–70 minutit 150-kraadise ahju keskosas, kuni liivaküpsis on helekollane ja tundub keskele vajutades kõva. Võta vorm ahjust välja ning markeeri kook noa abil 12 sektoriks.
Lase vormis jahtuda ning lõika alles seejärel liivaküpsis 12 sektoriks.
Säilita valmis küpsiseid õhukindlas karbis.