Tartaletid valge šokolaadi ja sõstardega

kodus.ee
Selles retseptis võib kasutada just endale meelepäraseid sõstraid. | Shutterstock

Mõnus magustoit, milles saab ära kasutada koduaia sõstraid. Hõrgu moussee  ja hapukate sõstardega  tartaletid sobivad hästi ka peolauale. Selles retsepti järgi valmistades jagub tartalette kaheksale. Valmistada võib  mitu väiksemat tartaketti või hoopis ühe suurema piruka. 

Vaja läheb: 

Põhi: 

*3dl nisujahu

*125g külma võid 

* 1 spl kakaopulbrit

* 1 munakollane 

* 0,5 dl suhkrut

* näpuotsatäis soola 

* 1 spl külma vett 

 

Moussee.: 

* 200 g valget šokolaadi

*2 dl vahukoort

* 3 munakollast

* 2 spl rummi 

 

Serveerimiseks: 

Meelepäraseid sõstraid 

 

Tee nii: 

Haki jahu, kakao, või, suhkur ja sool segamini (seda võib teha ka köögikombainis). 

Lisa keergelt lahtiklopitud munakollane ja vesi, sega kiirelt ühtlaseks tainaks. 

Vooderda tainaga mitu väikest, 8 cm läbimõõduga tartaletivormi või suru tainas ühe suurema, 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külma. 

Soojenda ahi 200 kraadini. 

Torka tainasse kahvliga augud. Toesta vormi(de) ääred fooliumiga. 

Väikseid tartalette küpseta ahjus 15 minutit, suurt pisut kauem. Ahjust välja võetud tartalettidel lase täielikult jahtuda. 

Moussee  valmistamiseks vahusta koor ja sulata valge šokolaad kuumaveevannil. 

Vahusta munakollased ja lisa need šokolaadile, segu samal ajal pidevalt segades. Lisa hulka ka vahukoor ja rumm. 

Jaga täidis jahtunud vormidesse ja tõsta külmkappi. 

Lase tartalettidel külmas seista vähemalt 4 tundi, hea oleks neid seal hoida aga järgmise päevani. 

Kaunista tartaletid värskete sõstardega. 

Sarnased artiklid