Tomati ja mozzarellapirukas

Kodu&Aed
Tomati ja mozzarellapirukas. | Shutterstock

See pirukas kõigi lemmik - krõbedal tainal mozzarella- ja tomativiilud, mida täiendavad oliiviõli ja basiilikulehed. Tainast enne ahju panemist kahvliga torkides ei tõuse see küpsemisel kummi. Kui juustust imbub palju vedelikku välja, kalluta küpsetusvormi ja korja vedelik lusikaga ära, et tainas nätskeks ei muutuks.

4 portsjonit

 

150 g õhukesteks viiludeks lõigatud mozzarella`t

4 suurt paksudeks viiludeks lõigatud tomatit

umbes 10 basiilikulehte

2 sl oliiviõli

2 peenteks viiludeks lõigatud küüslauguküünt

soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

 

Tainas:

115 g jahu

näpuotsatäis soola

50 g võid või margariini

1 munakollane

 

Taina valmistamiseks sega jahu ja sool, seejärel hõõru hulka või ja lõpuks munakollane. Lisa vajadusel külma vett. Sõtku tainast kergelt jahuga ülepuistatud laual. Pane kilekotti ja vähemalt tunniks ajaks külmkappi.

Võta tainas külmast, lase sellel 10 minutit toatemperatuuril seista ja rulli 20 cm läbimõõduga rattaks. Tõsta ratas küpsetusvormi põhja. Torka kahvliga augud sisse ja küpseta ahjus 10 minutit. Tainas peab olema küpsenud, kuid mitte pruunistunud. Lase kergelt jahtuda ja vähenda ahju temperatuuri 180-kraadini.

Aseta mozzarellaviilud tainale, peale kiht tomateid. Kasta basiilikulehed oliiviõlisse ja aseta tomatitele.

Kõige peale tulevad küüslauguviilud. Piserda pirukat oliiviõliga ja maitsesta natukese soola ja julgelt musta pipraga. Küpseta 40-45 minutit, kuni tomatid on hästi küpsenud. Serveeri kuumalt või toatemperatuuril.

Sarnased artiklid