4 portsjonit
150 g õhukesteks viiludeks lõigatud mozzarella`t
4 suurt paksudeks viiludeks lõigatud tomatit
umbes 10 basiilikulehte
2 sl oliiviõli
2 peenteks viiludeks lõigatud küüslauguküünt
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
Tainas:
115 g jahu
näpuotsatäis soola
50 g võid või margariini
1 munakollane
Taina valmistamiseks sega jahu ja sool, seejärel hõõru hulka või ja lõpuks munakollane. Lisa vajadusel külma vett. Sõtku tainast kergelt jahuga ülepuistatud laual. Pane kilekotti ja vähemalt tunniks ajaks külmkappi.
Võta tainas külmast, lase sellel 10 minutit toatemperatuuril seista ja rulli 20 cm läbimõõduga rattaks. Tõsta ratas küpsetusvormi põhja. Torka kahvliga augud sisse ja küpseta ahjus 10 minutit. Tainas peab olema küpsenud, kuid mitte pruunistunud. Lase kergelt jahtuda ja vähenda ahju temperatuuri 180-kraadini.
Aseta mozzarellaviilud tainale, peale kiht tomateid. Kasta basiilikulehed oliiviõlisse ja aseta tomatitele.
Kõige peale tulevad küüslauguviilud. Piserda pirukat oliiviõliga ja maitsesta natukese soola ja julgelt musta pipraga. Küpseta 40-45 minutit, kuni tomatid on hästi küpsenud. Serveeri kuumalt või toatemperatuuril.