Toormarineeritud lõhe ehk hõrk lõhecarpaccio

Ingrid Lepp
Lõhecarpaccio. | Shutterstock

Toormarineeritud lõhe ehk algupärase nimega lõhecarpaccio on hõrk ja kaunis eelroog veidi pidulikumaks puhuks.

Tarvis läheb:

500 g võimalikult värsket lõhefileed
1 sl kappareid
peotäis granaatõunaseemneid
peotäis rukolat
½  sidruni riivitud koor ja pressitud mahl
½  apelsini pressitud mahl
50 ml külmpressitud oliiviõli
2 tl peenikest meresoola
musta pipart veskist
parmesani juustu laastudena
 

Võta lõhest luud (pintsettidega) välja. Lõika terava noaga (alusta saba poolt ja hoia nuga u 45° nurga all) umbes 0,5 cm viiludeks.

Säti lõheviilud ja rukola vaagnale, puista peale kapparid ja granaatõunaseemned. Sega sidrunikoor ja –mahl ning apelsinimahl oliiviõli, soola ja pipraga hästi läbi. Nirista õlisegu lõhele, tõmba parmesanist koorimisnoaga laaste peale ja serveeri kohe.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid