HAPUKOORETAINAS
250 g võid
250 g hapukoort
350 g jahu
2 sl vanillsuhkrut
Haki külm või ja jahu omavahel purutaoliseks massiks, lisa hapukoor.
Tõsta tainas vähemalt tunniks külmikusse.
3. Võta see külmast ja rulli jahusel laual õhukeseks plaadiks. Siis lõika sellest 12 ristkülikut.
4. Tõsta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning tee neisse kahvliga augud. Sõelu ühtlase kihina peale vanillsuhkur ja küpseta 220 kraadi juures umbes 5 minutit, kuni küpsetised on kuldpruunid.
5. Tõsta need lauale jahtuma.
KREEM
5 munakollast
100 g suhkrut
500 ml vahukoort
2 sl kalvadost või brändit
1 vanillikaun
2 tähtaniisi
Vahusta munad kergelt suhkruga.
Pane koor potti, lisa lahtilõigatud vanillikaun ja tähtaniis ning lase keema.
Tõsta tulelt, sega hulka munavaht ja sega kuumas veevannis pidevalt, kuni kreem pakseneb (86 kraadini).
Jahuta kiiresti jäävannis. Siis tõsta kreem pritsikotti ning jäta mõneks tunniks külmikusse tahenema.
SÕSTRAKOMPOTT
500 g külmutatud punaseid sõstraid
0,5 tl riivitud värsket ingverit
½ klaasi suhkrut
½ klaasi vett
Keeda suhkrust, ingverist ja veest siirup.
Tõsta pott tulelt ja lisa sõstrad. Siis lase kompotil jahtuda.
KOOGI VIIMISTLEMINE
Tõsta 4 küpsetatud ristkülikut serveerimisalusele, pritsi neile kreemi ning kata seejärel 4 teisega. Korda katmist kreemiga.
Purusta ülejäänud tükid ning tee nendest viimane kiht.
3. Puista koogile tuhksuhkrut ja külmkuivatatud pohli.
Serveeri kooki sõstrakompotiga.