Rabarberitäidis:
600 g punase koorega rabarberit
5 sl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
Põhi ja purukate:
240 g nisujahu
150 g kaerahelbeid
85 g suhkrut
4 sl pruuni suhkrut
1 tl uhmris peenestatud kardemoni
0,75 tl söögisoodat
200 g toasooja pehmet võid
1 muna
Serveerimiseks:
vahukoort või vanillijäätist
Valmista esmalt rabarberitäidis.
Pese rabarberivarred, lõika viiludeks. Pane koos suhkru ja vanilliekstraktiga sobiva suurusega potti ja tõsta keskmisele kuumusele. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni rabarber on pehme ja moodustab moosilaadse massi (20–30 minutit). Tõsta tulelt ja lase jahtuda.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri 24 cm või 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga.
Valmista tainas.
Kui kasutad kaerahelbeid, siis pane need köögikombaini ja peenesta veidi (kaerajahu pole loomulikult peenestada vaja). Lisa jahu, suhkrud, kardemon ja sooda ning sega läbi. Lisa või ja sega ühtlaseks. Viimasena lisa muna ja sega ühtlaseks.
Suru ¾ tainast ettevalmistatud koogivormi. Suru ühtlaselt põhjale ja kergelt külgedele. Määri rabarberitäidis põhjale. Ülejäänud tainas murra väikesteks portsudeks ja puista purukatteks peale.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Lase vormis jahtuda, siis serveeri koos vahukoorega.