Amaretto’d on suuremad, amarettino’d väiksemad. Kui kasutad suuremaid küpsiseid, siis murra need enne koogile panemist pooleks.
200 g toasooja pehmet võid
200 g suhkrut
4 suurt muna
180 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g jahvatatud mandleid
150 g amaretto või amarettino küpsiseid
200 g vaarikaid
Serveerimiseks:
tuhksuhkrut
vahukoort
Valmistamine
Kuumuta ahi 160 kraadini (pöördõhuga ahi 140°). Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga.
Pane või, suhkur, munad, nisujahu ja mandlijahu suurde kaussi, töötle elektrimikseriga ühtlaseks.
Kalla pool tainast ettevalmistatud koogivormi, puista peale pool mandliküpsistest ja kolmandik vaarikatest. Vajuta need kergelt taina sisse.
Jaota peale ülejäänud tainas. Puista peale ülejäänud amaretto’d ja pool ülejäänud vaarikatest.
Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 60 minutit, kontrolli küpsust koogi keskel puutikuga.
Lase 15 minutit vormis jahtuda, siis libista noateraga piki vormi serva, et kook lahti tuleks. Tõsta kook vormist välja.
Serveeri koos vahukoore ja ülejäänud vaarikatega.
Nipid ja soovitused:
Kook säilib külmkapis kinnises karbis 2 päeva. Tõsta kook tund enne serveerimist toatemperatuurile soojenema.