Krõbe kaera-õuna magustoit

kodus.ee
Shutterstock

Seda magustoitu võib teha ka ühes suuremas ahjuvormis.

4 portsjonit

8–10 õuna (oleneb suurusest)
0,5 dl fariinsuhkrut
0,5 tl kaneeli

Kate:

1 dl kaerahelbeid
0,5 dl nisujahu
0,5 dl fariinsuhkrut
30 g võid
0,5 dl piima
võid ahjuvormide määrimiseks

 

Eemalda õuntelt südamed ja lõika viljad sektoriteks. Määri neli ahjuvormi võiga ja pane õunasektorid põhja. Sega suhkur kaneeliga ja puista õuntele. Tõsta vormid ahjuplaadil 200-kraadisesse ahju ja küpseta 10 minutit.

Katte jaoks näpi kaerahelbed, jahu, suhkur ja või puruseks seguks, sega hulka piim ja tõsta ahjuvormidesse õunte peale.

Küpseta veel 10 minutit, kuni krõbe kate on kuldpruun.

Serveeri soojalt koos vanillikastme või -jäätisega.

Sarnased artiklid