Minimalistlik hapukapsasupp

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Lihtne hapukapsasupp, mis sisaldab küll kruupe, aga mitte liha. Pühadeperioodil kipuvad eestlased lihasöömisega liialdama, nii et veidi kergem supp sobib detsembrisse hästi!

400–500 g hapukapsast

õli

1 suur sibul

2 porgandit

2 liitrit vett või puljongit

100 g odra- või speltakruupe

maitserohelist (nt tilli, peterselli, leeskputke)

soola ja suhkrut

 

Nipp

Kui kapsas on liiga hapu, loputa see veega läbi. Kui meeles on, siis pane kruubid varem likku. 

Haki sibul, tükelda porgand. 

Kuumuta potis õli, lisa sibul ja porgand ning hauta paar minutit. Lisa kapsas, pestud kruubid ja vesi. Maitsesta soola ja suhkruga, kuumuta keemiseni.

Keeda tasasel tulel umbes tund aega, kuni kapsas ja kruubid on parajalt pehmed.

Maitsesta vajaduse korral uuesti soolaga, lisa hakitud maitseroheline ja serveeri.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid