Kolmele-neljale
2 grillitud/küpsetatud kanakoiba või 5–6 poolkoiba
2 sl seesamiseemneid või kooritud kanepiseemneid
4 munanuudliportsu
200 g külmutatud puhastatud sojaube
150 g spargelkapsast ehk brokolit või brokolinit
1 sl seesamiseemnepastat ehk tahiinit
2 sl seesamiõli
2 tl vedelat mett või vahtrasiirupit
1,5–2 sl sojakastet
1 sl riisi- või õunaäädikat
Eemalda kanakoibadelt nahk, siis eralda liha luudelt ja rebi kanaliha kahvliga peeneks.
Rösti potis seesamiseemneid u 1 minut, kuni need on kuldsed ja aromaatsed (kui kasutad kooritud kanepiseemneid, siis neid pole röstida vaja). Puista need suurde kaussi.
Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa veidi soola. Lisa nuudlid ja keeda pakendil toodud juhiste järgi. Umbes 2 minutit enne keetmisaja lõppu lisa sojaoad ja tükeldatud spargelkapsas/brokolini.
Keetmise ajal pane tahiini, mesi, sojakaste ja riisiäädikas kaussi ning sega koos seesamiseemnetega läbi.
Nõruta nuudlid (hoia umbes 2 dl keeduvett alles), siis loputa need külma vee all, et nuudlid jahtuks ja edasi ei küpseks. Nõruta uuesti ja pane kaussi. Lisa ka kanaliharibad ning sega kõik hoolikalt läbi. Kui kaste on liiga paks ja nuudlitega ei segune, siis lisa sorts keeduvett.
Söö kohe või pane kaanega karpi(desse) ja söö hiljem.
Nipid ja soovitused:
Kana on kergem ribastada kohe pärast küpsetamist, kui see on veel natuke soe. Külmkapis seisnud kana on tihkem.
Meie kasutasime „tavalisi” munanuudleid, aga hästi sobivad ka tatrajahust nuudlid.