Lisaks sojašnitselile ja ingveriga kaamelipiimale pakuti messil mekutamiseks näiteks kilgipalle - nimelt on putukad tulevikutrendiks ka eurooplaste toidulaual. Seni on valgu- ja vitamiinirohkeid putukaid toiduks tarvitatud peamiselt Aasias, tulevikus loodetakse aga just putukate toiduks tarvitamisega üleilmse näljahäda vastu võidelda. Euroopas on ainsana putukaid seadusega toiduks tarvitada lubanud Šveits: toiduks sobivad seaduse kohaselt rohutirtsud, kilgid ja jahu-ussid.
Kas hakkame putukaid sööma?
Öko, liha-, gluteeni- ja laktoosivaba ning võimalikult proteriinirohke saab olema meie toidulaud tulevikus, selgub sel nädalal Kölni maailma suurimale toidumessile Anuga 2017 kogunenud tootjate trendidest. Üks valgurohke lisand võib aga tavainimest esmapilgul lausa jahmatada.