Kas hakkame putukaid sööma?

kodus.ee
Varsti pannile: turtsud sobivad toiduks | Shutterstock

Öko, liha-, gluteeni- ja laktoosivaba ning võimalikult proteriinirohke saab olema meie toidulaud tulevikus, selgub sel nädalal Kölni maailma suurimale toidumessile Anuga 2017 kogunenud tootjate trendidest. Üks valgurohke lisand võib aga tavainimest esmapilgul lausa jahmatada.

Lisaks sojašnitselile ja ingveriga kaamelipiimale pakuti messil mekutamiseks  näiteks kilgipalle - nimelt on putukad tulevikutrendiks ka eurooplaste toidulaual. Seni on valgu- ja vitamiinirohkeid putukaid toiduks tarvitatud peamiselt Aasias, tulevikus loodetakse aga just putukate toiduks tarvitamisega üleilmse näljahäda vastu võidelda. Euroopas on ainsana putukaid seadusega toiduks tarvitada lubanud Šveits: toiduks sobivad seaduse kohaselt rohutirtsud, kilgid ja jahu-ussid.

poll: 

Sarnased artiklid