Neljale kuni kuuele
500 g kanamaksa
2 sl võid
2 sl granaatõunasiirupit
Soola
Pähklikaste:
2 dl kreeka pähkli tuumi (u 60–70 g)
1 väike küüslauguküüs
näpuotsaga kuivatatud aed-piparrohtu
soola ja Cayenne’i pipart
2 sl punast veiniäädikat või granaatõunamahla
Kaunistamiseks:
granaatõunaseemneid ja hakitud värsket peterselli
Kui kasutad külmutatud kanamaksa, siis sulata see korralikult.
Nõruta kanamaks hoolega, lõika väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil või, lisa kanamaks ning prae kiiresti tugeval tulel, kuni kanamaks on kergelt pruunistunud. Lisa granaatõunasiirup ja kuumuta läbi. Tõsta pann tulelt.
Püreesta pähklikastme komponendid köögikombainis ühtlaseks. Kui kaste on liiga paks, lisa veidi keedetud vett.
Sega pähklikaste praetud kanamaksaga, maitsesta julgelt soola-pipra-veiniäädikaga parajaks. Tõsta kaussi, poeta peale granaatõunaseemned ja serveeri toasoojalt.