Kuuele
400 g musti sõstraid
5 želatiinilehte
150 g suhkrut
300 ml vett
Serveerimiseks vanillijäätist, vahukoort või vahustatud 30% hapukoort
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vee sisse pehmenema.
Samal ajal pane potti suhkur ja vesi. Kuumuta segades, kuni suhkur lahustub. Lisa mustad sõstrad ja keeda tasasel tulel 10 minutit.
Kurna mustasõstrasegu läbi sõela, surudes kergelt puulusikaga. Mõõda saadud mahlakogus: vaja on 600 ml vedelikku (kui tarvis, lisa juurde veidi vett).
Pigista želatiinilehed kuivemaks, siis lisa kuuma sõstramahla hulka ja sega, kuni need on lahustunud.
Jaota kuue magustoidupokaali vahel või kalla ühte suuremasse serveerimisnõusse. Kata kinni ja pane vähemalt 6 tunniks külmkappi tarretuma.
Serveerides tõsta peale vanillijäätisepall või lusikatäis vahukoort/hapukoorevahtu. Kõrvale sobib pakkuda võiküpsiseid.