Miso on Jaapanist pärit fermenteeritud sojapasta, mis annab roogadele põneva magusapoolse maitse. Õnneks on seda nüüd müügil ka üha rohkemates Eesti poodides.
Neljale kuni kuuele
500 g väiksemaid naereid
2 sl valget misopastat
2 sl võid
1 tl suhkrut
soola ja musta pipart
2 sl värskelt pressitud sidrunimahla
Lõika naerid umbes 2 cm laiusteks sektoriteks. Pane pannile, lisa misopasta, või ja suhkur. Siis kalla peale nii palju vett, et naerid oleksid napilt kaetud. Maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni, siis lase tasakesi podiseda umbes 15–20 minutit, aeg-ajalt naereid pöörates, kuni need on pehmed ja vedelik aurustunud.
Kui vedelik on aurustunud, siis jätka naeriste kuumutamist veel 3–5 minutit, neid samal ajal õrnalt segades, kuni kaste on paksenenud ja naerid kenasti karamellistunud.
Maitsesta sidrunimahlaga, maitsesta vajaduse korral veel soola-pipraga ja serveeri.