Mida saad teha oma kauni naha heaks?
Punased, oranžid ja kollased köögiviljad nagu näiteks porgand, mango, aprikoos ja paprika sisaldavad karotenoide. Seda A-vitamiini eelvormi leidub mitmes variandis. Tuntuim on lükopiin tomatites ja luteiin rohelises salatis. Tegemist on vabade radikaalide vastu võitleva ja enneaegset vananemist pidurdava ainega.
Punased, sinised ja violetsed puuviljad ning marjad sisaldavad flavonoide, mille on põletikuvastane ja immuunsüsteemi tugevdav toime. Näiteks õunad, kirsid, ploomid.
Toiduvalmistamisel kasuta oliiviõli või linaseemneõli, mis meeldivad nahale. Vähem kortse on garanteeritud.
Mandlid: oomega-3-rasvhapete, valkude, E-vitamiini allikas. Söö väike peotäis igal pärastlõunal.
Aprikoosid: sisaldavad antioksüdant luteiini. Harvardi ülikooli teadlased avastasid aprikooside võime võidelda päikesest põhjustatud enneaegse vananemise vastu.
Spinat: samuti suurepärane luteiiniallikas.
Tomatid: sisaldavad võimsat antioksüdanti lükopeeni.
Spargelkapsas: aitab võidelda vabade radikaalide vastu ning säilitada naha nooruslikkust.
Rasvane kala: parimad oluliste rasvhapete allikad on lõhe, makrell, värske tuunikala ja sardiinid.
Vajalikud süsivesikud: tasub hakata pudrufänniks. Naha pingsust suurendavate kaeraheveste ja teiste teraviljahelveste tarbimine on hea viis nooruslikkuse alalhoidmiseks.
Joo iga päev 1,5 liitrit vett, nii saab nahk piisavalt niiskust.
Tee: eriti soovitatakse juua rohelist ja valget teed.
Rohkem saad oma naha kohta teada Kodutohtri käsiraamatust „Sinu imeline nahk”. Raamatu saad huvi korral tellida siit.
Supertoiduained, mis muudavad su naha kauniks
Kõik me tahame teada igavese nooruse saladust. Seda ühte retsepti pole veel avastatud, küll aga teatakse, millised toiduained mõjuvad nahale kasulikult ja hoiavad selle nooruslikult värskena, lükates vananemisilminguid edasi.