Mida teha pelmeenidega? AHJUVORMI-PELMEENID

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Pelmeenidest saab valmistada põneva roa. 

Kaste:

400 g purk kookospiima (võib olla väherasvane) või vahukoort
1–2 tl punast karripastat või 2–3 tl gochujang’i ehk Korea tšillipastat
1–2 sl sojakastet
2 tl õuna- või riisiäädikat
1–2 tl riivitud ingverit
1–1,5 tl riivitud/hakitud küüslauku
veidi pruuni suhkrut, vahtrasiirupit või mett

Lisaks:
1 pakk Aasia pelmeene (gyoza’sid, nt VIČI kanalihaga pelmeene)

Kaunistuseks:
tšilliõli, seesamiseemneid, koriandrit/peterselli, rohelist sibulat

Sega kastme ained ahjuvormis ühtlaseks. Laota pelmeenid kastmesse. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni pelmeenid on läbi küpsenud ja kaste paksenenud. 

Kaunista ja serveeri. 

Kõrvale võid pakkuda vokitud köögivilju. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid