Vaja läheb:
Põhi:
*3dl nisujahu
*125g külma võid
* 1 spl kakaopulbrit
* 1 munakollane
* 0,5 dl suhkrut
* näpuotsatäis soola
* 1 spl külma vett
Moussee.:
* 200 g valget šokolaadi
*2 dl vahukoort
* 3 munakollast
* 2 spl rummi
Serveerimiseks:
Meelepäraseid sõstraid
Tee nii:
Haki jahu, kakao, või, suhkur ja sool segamini (seda võib teha ka köögikombainis).
Lisa keergelt lahtiklopitud munakollane ja vesi, sega kiirelt ühtlaseks tainaks.
Vooderda tainaga mitu väikest, 8 cm läbimõõduga tartaletivormi või suru tainas ühe suurema, 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külma.
Soojenda ahi 200 kraadini.
Torka tainasse kahvliga augud. Toesta vormi(de) ääred fooliumiga.
Väikseid tartalette küpseta ahjus 15 minutit, suurt pisut kauem. Ahjust välja võetud tartalettidel lase täielikult jahtuda.
Moussee valmistamiseks vahusta koor ja sulata valge šokolaad kuumaveevannil.
Vahusta munakollased ja lisa need šokolaadile, segu samal ajal pidevalt segades. Lisa hulka ka vahukoor ja rumm.
Jaga täidis jahtunud vormidesse ja tõsta külmkappi.
Lase tartalettidel külmas seista vähemalt 4 tundi, hea oleks neid seal hoida aga järgmise päevani.
Kaunista tartaletid värskete sõstardega.