Dessert praetud virsikutega
Kas oled kunagi virsikuid praadinud? Kui veel ei ole, siis nüüd on selleks õige aeg. Karamelliseid virsikuid tasakaalustab hapukas kaste ja mahe kodujuust.
Vaja läheb:
Virsikud:
8 küpset virsikut
2 spl võid
4 spl suhkrut
Katteks:
3 dl punaseid sõstraid
6 lehte basiilikut
Pjatnica kodujuustu
Maitse järgi suhkrut
Tee nii:
Püreesta sõstrad ja basiilik ühtlaseks, soovi korral lisa ka segule ka suhkur. Kui segu jääb liialt paks, võid lisada juurde veidi vett. Pane külmkappi jahtuma.
Pese virsikud ning kuivata need köögipaberiga. Lõika pooleks ning eemalda kivid.
Kuumuta praepannil või ning küpseta virsikuid mõned minutid võis.
Tõsta praetud virsikud magustoidupokaalidesse. Puista üle suhkruga.
Kata virsikud kodujuustuga, seejärel lisa sõstrakaste. Naudi!
Lihtne virsikukompott
Virsikuhooajal tasub võimalust kasutada – virsikutest saab valmistada maitsva kompoti. Kompotivirsikud sobivad hästi näiteks kohupiima või vaniljejäätisega, sellist magustoitu on mõnus nautida nii suvel kui talvel. Poest ostetud virsikukompoti asemel on aga palju mõnusam avada enda valmistatud hoidis. Kompoti jaoks tasub valida pigem tooremad virsikud.
Vaja läheb:
600 g virsikuid ( kaal ilma kivideta)
200 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 laimi mahl
2 dl vett
Tee nii:
Lõika virsikud sektoriteks ja pane need koos kõigi teiste komponentidega potti.
Kuumuta potitäis keemiseni. Keeda madalal tulel umbes 10 minutit, kuni vedelik on siirupine ja virsikud on värvi muutnud. Riisu tekkinud vaht ning pane virsikud koos vedelikuga steriliseeritud purkidesse.
Kui sa soovid aga kompoti kohe ära süüa, ei pea sa vahtugi riisuma – võid keedise otse potist oma kaussi tõsta.
Selle nädala lõpp on eriti hea aeg, et virsikutega desserdid valmis teha. Nimelt on Maximas reedel, 27. juulil suhkur eriti hea hinnaga!