Tarvis läheb:
1 sl rapsiõli
1 suur mugulsibul
1 väiksem kollane paprika
½ tšillikauna
1 tl jahvatatud ingverit
2 cm tükk ingverujuurt
1-2 tl jahvatatud jalopenot
u 1 tl soola
½ tl jahvatatud lõhnapipart
4 hästi küpset banaani
1 dl heledat balsamicot või siidriäädikat
4 sl tumedat rummi
1 sl tumedat sojakastet
½ tl kurkumit
½ dl vett
Lisa haudepannil kuumutatud õlile hakitud sibul, ingver, paprika, tšilli ja sool ning sega kõik läbi.
Hauta kaane alla tasasel tulel 5-10 minutit, kuni paprika pehmeneb ning sibul muutub klaasjaks.
Sega hulka jahvatatud lõhnapipar, seejärel lisa kahvli abil pudrustatud banaanid, balsamico, rumm, sojakaste ja kurkum.
Sega hoolikalt ja tõsta veidi kuumust, et kõik kiiresti läbi keeta. Seejärel reguleeri kuumus madalaks tagasi ja jätka hautamist- segamist veel 15-20 minutit, kuni ketšupi konsistents muutub ühtlaseks ja parajalt paksuks.
Vala tuline ketšup väikestesse laiema suuga pudelitesse või purkidesse ja kuumuta neid enne lõplikku kaanetamist-korkimist mikrolaineahjus.
Allikas: Kodu&Aed