Mahlane suutäis | Pošeeritud virsikud

Pille Petersoo
Soovi korral võid virsikud enne serveerimist koorida. | Shutterstock

Pošeeritud virsikud on maitseleemes keedetud terved viljad, mis sobivad ideaalselt õhtusöögi lõpetuseks. Võid kasutada nii tavalisi kui ka lamevirsikuid.

Soovi korral võid virsikud enne serveerimist koorida. Selleks tee enne siirupisse panemist iga vilja alla terava noaga väike ristlõige. Kui virsikud on valmis ning jahtunud, eemalda ettevaatlikult koor.

Neljale

1 liiter vett
300 g suhkrut
1 pikuti poolitatud vanillikaun
1 kaneelikoor


Pane vesi, suhkur, vanillikaun ja kaneelikang sobiva suurusega potti. Kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud.
Aseta virsikud siirupisse, nii et need oleksid kenasti kaetud (vajaduse korral aseta peale kuumakindel taldrik, et viljad kenasti leeme sees püsiksid). Kui kasutad tavalisi suuri virsikuid, võid need esmalt ka pooleks lõigata ja kivi eemaldada. Keetmisaeg väheneb siis mõne minuti võrra. Lamevirsikud jäta terveks!
Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit või kuni virsikud väikese terava noaga torgates küpsed tunduvad.

Nüüd tõsta virsikud kurnlusika või vahukulbiga leemest välja ja lase jahtuda.
Kuumuta siirup tugeval tulel uuesti keemiseni ning keeda umbes 15 minutit, kuni see on poole võrra kokku keenud. Lase siirupil jahtuda, siis eemalda vanillikaun ja kaneelikoor.
Serveerimiseks tõsta virsikud taldrikule, nirista peale siirupit ja serveeri. Soovi korral kaunista serveerimisel pärlsuhkru, hakitud pistaatsiapähklite või röstitud mandlilaastudega. Särtsu võib lisada ka roseepiprateradega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid