4 portsjonit
1 portsjon 310 kcal
400 g suitsukala (siig, lõhe)
500 g jahuseid kartuleid
1 sibul (soovitavalt koos vartega)
paar tillioksa
paar petersellioksa
1 muna
2–4 rukkileivaviilu
1 sl rapsiõli
(veidike soola)
sidruniviile
Salatiks
200 g salatilehti (võimalusel erinevaid)
väike punt redist
paar sibulavart
1 sl rapsiõli
1 sl sidrunimahla
1. Keeda, koori ja peenesta (nt kahvliga) kartulid, pese ja viiluta sibul, võta kalast rootsud välja. Leivatükid lase läbi hakklihamasina või peenesta pihu vahel leivapuruks.
2. Sega kala, peenestatud kartulid, sibul, hakitud till ja muna tainaks ning vormi sellest niiskete käte vahel kotletid, mida veereta enne praadimist leivapurus.
3. Prae kotletid õlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt pruuniks.
4. Loputa ja nõruta salatilehed, tükelda redised, sega kokku ja niisuta neid nii õli kui sidrunimahlaga.
5. Serveeri kotletid koos salati ja sidruniviiludega.