Hästi läks mõistagi kaubaks kohalik värske suitsukala, aga lossihoovile seatud suurtes telkides pakuti ka kõikvõimalikku kalakõrvast, käsitöömaiuste ja banaani- ja vaniljemaitselise õlleni. Voronja galerii pakkus mekkimiseks oma sibula- ja ka šokolaadimoosi, ei puudunud ka nende kuulus rabarberivein. Peipsimaa Kogukonnaköök näitas õpitoas kalaroa ettevalmistamist.
Peipsi Toidu Pidu juhatab sisse Peipsimaa maitsete aasta. Peipsimaa maitsete aasta tiitli ning tiitliga kaasneva rändkahvli annab 1. mail Alatskivi lossis Peipsi järvega piirnevate omavalitsuste ning Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ esindajatele üle maaeluminister Tarmo Tamm. Rändkahvel liigub koos aasta toidupiirkonna tiitliga mööda Eesti toidupiirkondi.
Peipsimaa maitsete aastat veab Maaeluministeerium koostöös Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ-ga. Peipsimaa toidupiirkonda kuuluvad nelja maakonna kakskümmend omavalitsust: Ida-Virumaalt Alajõe, Lohusuu, Iisaku, Tudulinna ja Avinurme vallad; Jõgeva maakonnast Mustvee linn, Torma, Kasepää, Saare ja Pala vallad; Tartumaalt Alatskivi, Peipsiääre, Piirissaare, Vara, Võnnu ja Meeksi vallad ning Kallaste linn; Põlva maakonnast Räpina, Mikitamäe ja Värska vallad.