20 tk
PÕHI
200 g võid
3½ dl fariinsuhkrut
4 muna
1 dl kohvikoort
5 dl nisujahu
1½ tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
ÕUNATÄIDIS
3–4 õuna
100 g purustatud pekaani pähkleid
1 sl sidrunimahla
1 tl kaneeli
KOOKOSKATE
2 dl kookoshelbeid
1 dl nisujahu
1 dl suhkrut
75 g külma võid
KAUNISTUSEKS
1½ dl väikesi soolaküpsiseid
• Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa pidevalt segades ükshaaval munad. Sega hulka koor.
• Sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa need kiiresti segades tainale. Ära vahusta. Kalla tainas ahjuvormi (25 x 30 cm).
• Koori ja puhasta õunad, lõika võimalikult väikesteks kuubikuteks. Sega juurde pähklid, suhkur, sidrunimahl ja kaneel. Tõsta täidis ühtlaselt tainale ja suru veidi sisse.
• Näpi kookoshelbed, jahu, suhkur ja külmad võikuubikud sõmeraks. Puista ühtlaselt koogile.
• Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni puru värvub kaunilt pruuniks ja tikuga katsudes tundub kook olevat küps.
• Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.
• Kaunista väikeste soolakringlitega.