Õuna-kookosekook

Kodu&Aed
Õuna-kookosekook. | Kodu&Aed arhiiv

Küpsetised õuntega maitsevad alati hästi. Õnneks on õunu meil ka aastaringselt saada.

20 tk

PÕHI

200 g võid

3½ dl fariinsuhkrut

4 muna

1 dl kohvikoort

5 dl nisujahu

1½ tl küpsetuspulbrit

½ tl soola

 

ÕUNATÄIDIS

3–4 õuna

100 g purustatud pekaani pähkleid

1 sl sidrunimahla

1 tl kaneeli

 

KOOKOSKATE

2 dl kookoshelbeid

1 dl nisujahu

1 dl suhkrut

75 g külma võid

 

KAUNISTUSEKS

1½ dl väikesi soolaküpsiseid

 

• Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa pidevalt segades ükshaaval munad. Sega hulka koor.

• Sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa need kiiresti segades tainale. Ära vahusta. Kalla tainas ahjuvormi (25 x 30 cm).

• Koori ja puhasta õunad, lõika võimalikult väikesteks kuubikuteks. Sega juurde pähklid, suhkur, sidrunimahl ja kaneel. Tõsta täidis ühtlaselt tainale ja suru veidi sisse.

• Näpi kookoshelbed, jahu, suhkur ja külmad võikuubikud sõmeraks. Puista ühtlaselt koogile.

• Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni puru värvub kaunilt pruuniks ja tikuga katsudes tundub kook olevat küps.

• Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.

• Kaunista väikeste soolakringlitega.

Sarnased artiklid