Teadusajakirjas Annals of Oncology avaldati uuring, kus uuriti, kas ühe (või rohkema) õuna söömine päevas seostub vähesema vähiriskiga.
Teadlased leidsid, et võrreldes nendega, kes sõid keskmiselt alla ühe õuna päevas, oli igapäevaselt õunu söövate inimeste rinnavähi risk 24 protsendi jagu väiksem, märkimisväärselt vähesem oli oht ka munasarja-, kõri- ja soolevähi tekkeks. Õunte kaitsev mõju tuvastati isegi siis, kui võeti arvesse ka teiste puu- ja köögiviljade tarbimine, mis näitab, et igapäevane õunasöömine on enam kui lihtsalt tervisliku toitumise näitaja.
Kaitsevõime, mida õun näib pakkuvat, arvatakse tulenevat selle puuvilja antioksüdantsetest omadustest. Õunas leiduvad antioksüdandid on koondatud tema kooresse – koore antioksüdantide võimsus võib olla umbes 2–6 korda suurem kui viljalihal. Lisaks sellele, et ta kaitseb meie DNA-d esmaste vabade radikaalide rünnaku eest, on õunaekstraktid näidanud, et nad on võimelised alla suruma nii östrogeenretseptor-negatiivsete kui ka östrogeenretseptor-positiivsete vähirakkude kasvu Petri tassis.
Teadlased leidsid midagi maheõunte koores (eeldatavasti leidub seda ka tavalistes õuntes), mis paistab uuesti aktiveerivat kasvajat pärssiva geeni, rinnanäärme seriinproteaasi inhibiitori. See on üks nendest tööriistadest, mida meie keha näib kasutavat selleks, et rinnavähki vaos hoida. Rinnavähi rakud leiavad mooduseid, kuidas seda geeni välja lülitada, kuid õunakoored paistavad leidvat viisi, kuidas see taaskäivitada. Nõnda järeldasidki teadlased, et süüa tuleks ka õunakoori.