Feta-broileripirukas

Kodu&Aed
Feta-broileripirukas. | Kodu&Aed arhiiv

Pirukas, mida tasub proovida. Omaette kõhutäis ning sobib ka külalisi rõõmustama.

8 portsjonit

PÕHI

175 g võid

2½ dl nisujahu

1 dl rukkijahu

1½ sl linaseemneid

¼ tl soola

2½ sl külma vett

 

TÄIDIS

200 g broilerifileetükke

2 sl õli

½ tl soola

150 g brokolit

75 g suhkruhernekaunu

1 porgand

1 sibul

100 g fetakuubikuid

5 minimaisitõlvikut

1 pk vahukoort

200 g hapukoort

2 dl kohvikoort

1 muna

1 tl soola

½ tl pipart

75 g riivjuustu

 

• Haki või näpi või ja kuivained, lisa vesi ning sega tainas ühtlaseks.

• Mätsi tainas koogivormi põhja ja servadele. Tõsta külmkappi seniks tarduma, kuni valmistad täidise.

• Küpseta fileetükid õlis. Maitsesta soolaga ning kummuta taldrikule jahtuma.

• Viiluta brokoli ja hernekaunad ning haki puhastatud porgandid ja sibul.

• Kuumuta köögivilju pannil umbes 10 minutit ja lase jahtuda.

• Laota kana ja köögiviljad piruka põhjale. Aseta peale fetakuubikud ja minimaisi tõlvikud.

• Sega hapukoor, koor ja muna. Maitsesta. Kalla segu täidisele.

• Puista riivjuust pirukale ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

Sarnased artiklid