8 portsjonit
PÕHI
175 g võid
2½ dl nisujahu
1 dl rukkijahu
1½ sl linaseemneid
¼ tl soola
2½ sl külma vett
TÄIDIS
200 g broilerifileetükke
2 sl õli
½ tl soola
150 g brokolit
75 g suhkruhernekaunu
1 porgand
1 sibul
100 g fetakuubikuid
5 minimaisitõlvikut
1 pk vahukoort
200 g hapukoort
2 dl kohvikoort
1 muna
1 tl soola
½ tl pipart
75 g riivjuustu
• Haki või näpi või ja kuivained, lisa vesi ning sega tainas ühtlaseks.
• Mätsi tainas koogivormi põhja ja servadele. Tõsta külmkappi seniks tarduma, kuni valmistad täidise.
• Küpseta fileetükid õlis. Maitsesta soolaga ning kummuta taldrikule jahtuma.
• Viiluta brokoli ja hernekaunad ning haki puhastatud porgandid ja sibul.
• Kuumuta köögivilju pannil umbes 10 minutit ja lase jahtuda.
• Laota kana ja köögiviljad piruka põhjale. Aseta peale fetakuubikud ja minimaisi tõlvikud.
• Sega hapukoor, koor ja muna. Maitsesta. Kalla segu täidisele.
• Puista riivjuust pirukale ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.