Kibuvitsamuffinid

Pille Petersoo
Vitamiinirikkad kibuvitsamuffinid. | Juta Kübarsepp

Kibuvitsapüree annab muffinitele mõnusa maitse ja kauni jume!

12 muffinit

Valmista kibuvitsapüree soovitud viisil. Siin retseptis läheb vaja 1,5 dl püreed. See võib olla veidi tükiline. Võid võtta ka näiteks 1 dl püreed ja 0,5 dl tükeldatud ja puhastatud kibuvitsamarju.

150 g toasooja pehmet võid
150 g suhkrut
2 muna
240 g ehk 4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
1,5 dl kibuvitsapüreed
0,5 dl maitsestamata jogurtit või hapukoort

Glasuuri jaoks tuhksuhkrut ja sidrunimahla.

Kuumuta ahi 200 °C. Vooderda muffinipanni süvendid paberümbristega. 

Hõõru või suhkruga kohevaks, lisa muna ja klopi veel kord läbi.

Sega kuivained omavahel, siis lisa see või-suhkruvahule. Sega juurde jogurt/hapukoor ja kibuvitsapüree. 

Jaota tainas muffinivormidesse ning küpseta 200-kraadises ahjus u 15 minutit. Lase jahtuda.

Sega tuhksuhkur sidrunimahlaga parajalt paksuks vaabaks ja nirista muffinitele. 


Kibuvitsapüree retsept

 

Puhasta kibuvitsamarjad (tõrsikud) õite küljest. Pane potti, lisa vesi ja keeda pehmeks. Suru kõik hoolega läbi metallsõela. Kuivmassile võid uuesti vett lisada ja selle veel kord läbi sõela hõõruda. 

Puhasta kibuvitsamarjad (tõrsikud) õite küljest, siis lõika pooleks ja eemalda väikese noa või teelusika abil seemnepudi. Lisa vette, keeda pehmeks ja hõõru keedetud marjad läbi metallsõela. 

Püree maitsesta suhkruga ja säilita näiteks u 4 dl kaupa pakituna sügavkülmas. See on kõige mõistlikum viis vitamiinirikaste kibuvitsamarjade säilitamiseks. Väiksemad tõrsikud võib ka kuivatada.

Sarnased artiklid