Üks korralik täidetud part sobib jõululauale ideaalselt – eriti siis, kui see on täidetud hapukapsaga. Majonees annab pardile põneva lisamaitse ning rikkaliku leeme.
Sõstarde valmimise ajal läheb suureks mahlaaurutamiseks.
Kui aias kasvab hortensiaid, rodosid, aedmustikaid, kanarbikke, pohli, jõhvikaid jm hapulembeseid taimi, saab kõik mahlategemise jäägid nende kasvupinnase hapustamiseks otstarbekalt ära kasutada:
Talve lõpetuseks võib teha potitäie soojendavat hapukapsasuppi.
5-6 portsjonit
500 g taisemat sealiha
500 g porgandiga hapukapsast
2 l vett
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
1 loorberileht
1 dl odrakruupe (soovi korral)
soola, suhkrut, musta pipart
2-3 sl ke
Saksamaal hitiks kujunenud hapukooredieet lubab vinget edu - kuni 6 kilo võib sellega 5 päeva jooksul kaotada. Idee seisneb selles, et päevasesse toidukavasse lülitatakse korralik ports hapukoort!
Aastavahetuse peolaua jaoks on paras aeg kapsas hapnema panna detsembri esimestel päevadel, sest värskelt valminud hapukapsas on alati maitsvam kui see, mis kauem seisnud.
Hapendamiseks sobivad põhimõtteliselt kõik valge peakapsa sordid, kõige paremini
Kuidas hapendada, et saada maitsvaim hapukapsas? Milliseid vigu seejuures vältida?
Tervislik toitumine on moes ning üha trendikam on ka ise aiasaadusi hapendada, sest hapendatud toit teeb organismile väga palju head.