Küüslauk on meie looduslik antibiootikum, tõeline kasulike ainete varasalv.
Miks peab sööma küüslauku?
Küüslauk on meie looduslik antibiootikum, tõeline kasulike ainete varasalv.
Kuigi küüslauku tuntakse eelkõige maitsestajana ning köha-nohu-kurguvalu leevendajana, on tal peale põletikuvastase toime muuhulgas võime seedimist sujuvamaks muuta, immuunsüsteemi tugevdada, ainevahetust parandada ning liigesevalu leevendada.
Osale mei
Küüslauku hinnatakse vänguse järgi. Küüslauk on üks vanimaid ja tunnustatumaid maitse- ning ravimtaimi maailmas. Enamik hobiaednikke soovib seda ka oma koduaias kasvatada.
Liitsibulast eraldatud tütarsibulad ehk küüslauguküüned peavad mulda saama nii, et need jõuaksid enne püsivate külmade saabumist korralikult juurduda, kuid enne talve veel ei tärkaks.
Üsna paljud pistavad nohu tulles ninna küüslauguküüsi. Kas see on tark tegu? Küüslauk sisaldab antibiootikumi allitsiini, mis hävitab teatud tõvestavaid baktereid.
Küüslaugus on kasulike ainete hulk imetlusväärselt suur.
Küüslauk tugevdab organismi kaitsevõimet, aitab külmetushaigusest kergemini üle saada ning puhastab organismi kahjulikest ainevahetusjääkidest.
Küüslaugus on kasulike ainete hulk imetlusväärselt s
Kaks võimalust, kuidas küüslauk tallele panna.
Jaapanipäraselt marineeritud küüslauk
5 dl riisiveiniäädikat
2 sl suhkrut
2 sl soola
1 sl sojakastet
6 küüslauku (tervet)
Aja veiniäädikas koos suhkruga keema. Lisa sool ja soja ning jahuta.
Küüslaugu, eriti Peipsi küüslaugu väärtust osatakse meie köögis vägagi hinnata ja küüslauk on kasutusel nii maitseköögivilja kui ka tervistava toidulisandina.