Peolauast tõusmine ei pea olema retke algus süütunde hädaorgu: "Pidin ma nii palju sööma!", "Võtan jõuludega kindlasti mitu kilo juurde" või "Ma olen üks tahtejõuetu lontrus!".
Kõiki pühadetoite võib maitsta, kui pead kinni mõnest tervislikust harjumusest.
Pikad pühad ja sellele eelnev pidulike sündmuste jada võib nii mõnelegi meist lõppeda õige mitme lisakiloga.
Praeahi vajab pärast pidusöökide vaaritamist puhastust? Pole viga, vajalik kraam on kindlasti sul köögis käepärast!
Sidrunimahl
Oleme juba õpetanud sidruniga mikroahju puhastama, aga see kuldkollane abiline võiks abiks olla ka praeahju puhastamisel.
Aastasadu on Eesti üht menukamat jõulutoitu verivorsti tehtud pea igas kodus. Õnneks leidub tänapäevalgi seda traditsiooni jätkavaid tragisid perenaisi.
Praktiline perenaine teeb toidujääkidest maitsvaid pirukaid.
Tainas
1½ dl nisujahu
1½ dl rukkijahu
125 g võid
pisut soola
2-3 sl külma vett või
400 g lehttainast
Täidis
1 sl õli
1 väike sibul
sinki, ahjuliha, grillkana või
tuunikalakonservi, ahjulõhet
h
Jõulude ajal kaetakse enamuses Eesti peredes rikkalik toidulaud: juba mitu päeva on kaupluseparklad hea-parema varujates umbes ja kassalindile laotakse aina rohkem söögikraami.
Kuigi märtsis tahab mõni kärsitum juba randa peesitama minna, võib kevade algus üllatada ka külma ja halli ilmaga. Sellest ei tasu aga heituda, vaid tulla ise kevadele vastu ja näidata, kui oodatud ta on!