Omatehtud tomatikaste või ketšup on maitsev ja täiesti ilma säilitusaineteta.
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
0,5 dl oliiviõli
2 dl vett
0,5 tl suhkrut
0,5 dl punast veini või
1 sl palsamiäädikat
soola, musta pipart
tü
Värskendavad Tai-pärased salatid.
Surimi ja pomeli salat
Selle Tai-pärase salati tegemisel sain inspiratsiooni Briti ajakirjast Delicious, kus oli kasutatud valget krabiliha.
Kuumutamata kaste sobib nii suvisete toitude kõrvale, kuid samuti ka pastakastmeks.
1 portsjon
1 punane või oranž paprika
4 päikesekuivatatud tomatit
1-2 sl veiniäädikat
2 datlit (kivdeta)
1 tl sibulapulbrit
pisut vett
Tükelda paprika köögikombaini võ
Kevad on kohe kohal ja ei nüüd muud, kui tuleb oma toidulaud kergemaks ja tervislikumaks muuta. On ka paastuaeg, nii et taimsed toidud on igati teretulnud.
Seaprae asemel võib jõuluõhtul pakkuda hoopis liharulli veinikastmes.
8 portsjonit
3 suurt seafileed (kokku umbes 1,2 kg)
225 g peekonit
2 sl võid
150 ml punast veini
Ploomitäidis
2 sl võid
1 peeneks hakitud sibul
1 jämeda riiviga riivitud porgand
8